dissabte, 20 de setembre del 2014

Rovira matisa: "Tothom tranquil! Desobeirem quan calgui!"

La número 2 d'ERC aclareix que el seu partit obeirà el "mandat democràtic" de votar el 9-N, després d'haver dit que "no hem d'anar predicant la desobediència civil amb aquestes paraules, perquè en definitiva ja l'estem fent"


La portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira / ACN


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha garantit aquest dissabte des de Twitter que el seu partit segueix compromès amb la idea de votar el 9 de novembre. "Nosaltres obeirem el mandat democràtic de votar el 9-N. Passi el que passi!", ha exclamat. I ha afegit: "Tothom tranquil! Desobeirem quan calgui!".

D'aquesta manera ha volgut puntualitzar les declaracions que prèviament havia fet a Catalunya Ràdio, després que ERC evités aquesta setmana votar a favor d'una resolució de la CUP en què s'apostava per la desobediència a una eventual suspensió de la consulta a instàncies del Tribunal Constitucional. 


"No hem d'anar predicant la desobediència civil amb aquestes paraules, perquè en definitiva ja l'estem fent, i a vegades la paraula 'desobediència' pot impactar algunes persones, però el que nosaltres reclamem de forma pacífica i cívica als carrers, què és?", s'ha preguntat Rovira.

En aquest sentit, ha precisat que "no fa falta votar" la desobediència civil al Parlament, amb referència a la resolució que la CUP va presentar en el debat de política general sobre aquesta qüestió i que ERC no va defensar. Rovira ha subratllat que l'alt tribunal "no té arguments jurídics" per declarar inconstitucional la llei de consultes aprovada ahir a la cambra catalana, si "no obeeix a voluntats polítiques".

Per això, ha considerat que hem de "continuar amb el nostre camí" sent "fidels" al mandat i a la voluntat dels catalans, i ha recordat que qualsevol decisió davant un veto del Constitucional a la consulta sobiranista requereix el consens dels partits favorables al dret a decidir.