dijous, 18 de setembre del 2014

Mas i Junqueras es reuneixen per enfortir la unitat en vista al 9-N

Dijous  18.09.2014  15:46

El dirigent d'ERC va oferir d'entrar al govern en el debat de política general






El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, es van reunir ahir a la tarda al parlament, segons que han confirmat a l'ACN fonts coneixedores de la trobada. Després del tens debat de política general entre tots dos dirigents, la reunió ha servit per enfortir de nou la unitat de cara al 9 de novembre. 

En la intervenció al parlament d'abans-d'ahir, Junqueras va oferir-se a entrar al govern 'per blindar' el 9-N. Mas va respondre el dirigent d'ERC que la consulta ja estava blindada, i que la possible entrada dels republicans hauria de ser per assegurar que la resposta a la pregunta de la consulta fos 'inqüestionable', tant a Madrid com a nivell internacional.


Després de l'intercanvi dialèctic, que va marcar la jornada del debat de política general els partits favorables a la consulta van refermar la voluntat de fer-la el 9-N amb les 'plenes garanties democràtiques possibles'. 

En tot cas, el Parlament no ha aprovat cap resolució sobre la resposta a la suspensió de la llei de consultes i del decret de convocatòria per part del Tribunal Constitucional (TC). I encara es desconeix quan signarà Artur Mas el decret de convocatòria de la consulta. En referència a l'escenari que s'obre davant d'un veto del TC, ERC ha evitat situar-se al costat de la CUP i va abstenir-se en una proposta de resolució que demanava la desobediència al tribunal espanyol.