dimarts, 23 de setembre del 2014

La CUP se suma a CDC i ERC a la campanya unitària per la independència

Dimarts  23.09.2014  17:51

S'hi afegirà si no la lideren els partits , i és liderada per la societat civil

 

 


Quim Arrufat , CUP



El diputat de la CUP al Parlament Quim Arrufat ha anunciat la disposició de la formació d'afegir-se a la campanya conjunta d'ERC, CIU i l'ANC. Però posa de condició que estigui 'liderada per la societat civil'. Arrufat ha assegurat que des de l'ANC se li ha demanat a la CUP que s'hi adhereixi, però que 'si es tracta d'una campanya única i exclusivament dels partits, tots ells units, intentant defensar els mateixos arguments pel 'Sí Sí', pensem que resta més que suma'. 

El diputat de la CUP ha explicat que la decisió es veu motivada perquè la societat catalana 'ni és uniforme ni igual' i per això no tothom té 'les mateixes expectatives polítiques, ni de vida, ni d'idea d'independència'.


Arrufat ha indicat que la CUP només s'hi unirà si és una 'campanya impulsada per la societat civil on els partits ajudin i hi contribueixin'. El diputat del grup mixt ha assenyalat que entenen la campanya que està impulsant l'ANC com un 'equivalent al 'YES Scotland'' i, per tant, 'una campanya que dibuixa tot el ventall d'arguments a favor del 'sí-sí''.

En aquest sentit, ha avançat que formaran part de la iniciativa sempre que els partits polítics favorables a la consulta 'hi participin, ajudin i contribueixin', impulsant així un 'espai natural on la CUP també hi participarà al marge de les campanyes que ja està preparant'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4211926/20140923/cup-suma-cdc-erc-campanya-unitaria-independencia.html