dimarts, 2 de setembre del 2014

Iceta insisteix: "La llei de consultes no serveix per fer la pregunta que es vol fer"

02/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El líder del PSC vaticina eleccions anticipades si el TC veta la consulta


Nerea Rodríguez


El líder del PSC, Miquel Iceta


El líder del PSC, Miquel Iceta, ha insistit avui que la llei de consultes que aprovarà el Parlament en les properes setmanes “no serveix per fer la pregunta que es vol fer”, i ha argumentat que “és una pregunta pròpia d’un referèndum i no es pot emparar en aquesta llei”. “Una llei de consultes no refrendàries no pot emparar una pregunta d’aquest tipus”, ha repetit.

Durant una entrevista al programa ‘Els Matins’, ha explicat que el que passarà durant aquest mes és que “aprovarem la llei de consultes al Parlament, immediatament el president convocarà la consulta i immediatament el govern demanarà al TC que suspengui la convocatòria i la llei”. Després d’això, segons Iceta, “el govern no té més remei que dir que com que el TC l’ha suspès no es pot fer res”.


En aquesta línia, el líder dels socialistes catalans ha vaticinat que “la situació aboca a unes eleccions anticipades. No crec que siguin una bona solució per a Catalunya, però no crec que hi hagi un altre remei”. Iceta, que ha confirmat que no anirà a cap manifestació l’11 de Setembre, ha considerat també que l’expresident Jordi Pujol ha de comparèixer al Parlament, “perquè no és un afer estrictament personal i familiar”. A més, li ha aconsellat que “hi vagi quan abans millor”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/iceta_insisteix_la_llei_de_consultes_no_serveix_per_fer_la_pregunta_que_es_vol_fer_102749.php