dimarts, 16 de setembre del 2014

Gallardón podria dimitir després que el TC suspengui la consulta

16/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

Si, tot i el veto del Tribunal Constitucional, Mas tira endavant la consulta del 9N, el ministre de justícia podria ajornar la seva renúncia

 

Nerea Rodríguez


El ministre espanyol de InjustíciaUltranacionalista del PP A.R.Gallardón



El ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, podria decidir dimitir del càrrec la propera setmana, a partir del dia 24, un cop el seu ministeri hagi interposat davant del Tribunal Constitucional els dos recursos previsibles contra la consulta: contra la llei de consultes que aprovarà aquest divendres el Parlament i contra el decret de convocatòria que signarà el president de la Generalitat, Artur Mas.

Segons va avançar ahir la cadena SER, i avui el diari ‘ABC’, Gallardón renunciaria al seu càrrec si el
president espanyol, Mariano Rajoy, el desautoritza amb la llei de l’avortament i finalment la polèmica norma es retira. S’espera que el TC admeti a tràmit els dos recursos contra la consulta el dimarts 23, i serà a partir del dia següent que el ministre espanyol obrirà “un període de reflexió personal” sobre la seva continuïtat.

La SER destaca que alguns en el PP creuen que dimitirà per “dignitat” i d’altres pensen que amagarà però que no marxarà. Però fonts de l’entorn del ministre asseguren que Gallardón podria ajornar la seva decisió si el president català tira endavant la consulta del 9N, malgrat el veto del TC. En aquest cas, hauria d’anar recorrent, un a un, tots els passos que doni la Generalitat.

Gallardón ha assegurat, però, aquest matí que en aquest moment el que li "ocupa" és el "desafiament sobiranista". A l'entrada d'un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press i en el qual pronunciarà una conferència el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, Gallardón ha evitat respondre a la pregunta sobre si el Govern espanyol s'està plantejant la retirada de la reforma de la llei de l'avortament i ha assegurat que els seus esforços se centren a Catalunya.

"Estem en una setmana decisiva" ha assegurat el ministre de Justícia. Per això, ha considerat que la seva obligació "és centrar tots els seus esforços" a treballar amb totes les institucions que depenen del Ministeri de Justícia i de forma molt especial l'advocacia de l'Estat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/gallardon_podria_dimitir_despres_que_el_tc_suspengui_la_consulta_103097.php

1 comentari :

Mela ha dit...

Hola Rosamary... este señor no me cae nada bien y, por mí, podría dimitir mañana
Tal vez debió dimitir ayer ;-)
Besos