dimarts, 2 de setembre del 2014

El govern acusa el PP de fer servir "eines d’Estat" contra Catalunya

02/09/2014

CONSULTA

Homs: "Montoro ha de perseguir amb més determinació el frau fiscal i no posar el dit a l’ull a rivals polítics"


Pep Lloveras (Barcelona)



La consellera Neus Munté i el portaveu Francesc Homs


El govern ha acusat avui a l’executiu del PP de fer servir eines d’Estat per "interessos partidistes", en resposta a la compareixença de Cristóbal Montoro sobre el cas Pujol. “Són sorprenents les paraules del ministre d’Hisenda. Voldríem més determinació i exemplaritat en la lluita contra el frau fiscal i no que es dediqui a ficar el dit a l’ull dels rivals polítics”, ha indicat el conseller de la Presidència i portaveu Francesc Homs, respecte a la vinculació que ha fet Montoro entre el procés sobiranista i els incompliments tributaris de l’expresident català.

Després del consell executiu de cada dimarts, Homs ha defensat que el camí de la consulta és “profund, de la gent i amb un gran acord polític” i que res condicionarà aquesta voluntat. “Si estigués pendent d’aquest tipus de qüestions (referint-se al cas Pujol), estaríem davant un procés superficial i, com és evident, no és el cas”, ha afirmat la mà dreta d’Artur Mas.

Sobre el soroll sobre la convocatòria de la consulta i com es farà efectiva, Homs s’ha limitat a dir que el govern farà el referèndum “segons la llei” i davant les eventualitat que hi puguin haver “les decisions es prendran conjuntament”, tot i que no ha citat què faran si el Tribunal Constitucional tomba la llei de consultes catalana. “Si no hi ha unitat política, aleshores sí que no hauria recorregut, i això és el que hem de preservar”, ha afegit.

Cap resposta de Rajoy als 23 punts


D’altra banda, Homs ha lamentat que el govern espanyol encara no hagi respost cap de les 23 peticions que va transmetre Artur Mas a Mariano Rajoy en l’última entrevista que van tenir a finals de juliol. Els 23 temes estan desvinculats de la consulta i afecten més el dia a dia. “Volem pensar que és un efecte remot de les vacances”, ha ironitzat el conseller.

Per últim, el govern ha aprovat una nova llei de protecció de la seguretat en l’espai públic per combatre l’incivisme i la violència urbana i fomentar la convivència. Els fets de la Barceloneta han accelerat una llei que el departament d’Interior ja preparava des de fa uns mesos.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/el_govern_acusa_el_pp_de_fer_servir_eines_d_estat_contra_catalunya_102761.php