dissabte, 20 de setembre del 2014

Alex Salmond dimiteix després d'haver perdut el referèndum

Divendres  19.09.2014  17:14

El primer ministre escocès ho ha anunciat aquesta tarda · L'SNP reconeix la derrota i diu que ara Londres ha de concretar l'oferta de més autonomia

 



El primer ministre escocès, Alex Salmond



El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha decidit dimitir del càrrec de govern i de líder del Partit Nacional Escocès (SNP) després d'haver perdut el referèndum d'independència. Ho ha anunciat aquesta tarda després de les primeres reaccions als resultats: ha guanyat el no, amb un 55,30% dels vots, que ha superat el 44,7% dels vots del sí.

En nombre de vots, el no n'ha obtinguts 1.914.000, i el sí, 1.540.000.

Aquest matí, Salmond s'ha afanyat a comparèixer per acceptar el resultat i per demanar a tots els escocesos que també ho facin. Salmond s'ha declarat commogut per l'alta participació i ha recordat i ha remarcat la por amb què va reaccionar l'unionisme i Westminister quan en la recta final de la campanya va aparèixer la primera enquesta que atorgava la victòria al sí. 'Salmond:


 'Els partits unionistes al final de la campanya han firmat que volien tornar més competències a Escòcia, i Escòcia espera que això es compleixi ben aviat. I s'ha promès la reinterpretació de la llei d'Escòcia el mes de març vinent. I tots els escocesos voldran que aquest calendari es compleixi'', ha dit Salmond.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4211445/20140919/alex-salmond-dimiteix-dhaver-perdut-referendum.html