divendres, 22 d’agost del 2014

“V” a Katowice (Polònia): Catalunya reclama votar

Dijous, 21 d'agost de 2014 18:15 h

Katowice va acollir ahir una mobilització de catalans residents a l’estranger per traslladar la voluntat d’una majoria del poble català de votar el #9N









@anc_polska www.facebook.com/ANC.Polonia .- Amb la “V” de Voluntat, de Votar, de Via pacífica i democràtica cap a la independència, catalans i polonesos simpatitzants amb la causa es van concentrar ahir al Turó de l’Alliberament (Kopiec Wyzwolenia) a les 19.00h.

L’objectiu de l’acció era cridar l’atenció dels conciutadans de Polònia sobre el procés cap a la independència que es viu a Catalunya. El Turó de l’Alliberament és un monument aixecat a la ciutat de Piekary Śląskie (situada a 15 km de Katowice) entre els anys 1932 i 1937 per a commemorar els 250 anys de la marxa del rei Jan III Sobieski a Viena. L’indret ha esdevingut un símbol de de la lluita del poble polonès així com de les revoltes de Silèsia. 






Catalunya al món volem votar i volem votar #SíSí

La part més vistosa de la concentració ha estat el desplegament d’una Senyera i d’una bandera polonesa de 6 metres de llarg cadascuna. Durant l’acte molts veïns de la zona s’han apropat al Turó encuriosits per la mobilització i s’han interessat per la situació del procés català. Organitzat per la Assemblea Exterior a Polònia, la branca al país de l’Assemblea Nacional Catalana, l’acte precedeix la gran mobilització prevista per l'11 de setembre a Catalunya.