dimecres, 20 d’agost del 2014

Unió s’esbatussa a través dels mitjans

Dimecres, 20 d'agost de 2014 17:10 h

Antoni Castellà defensa el sí-sí i fer la consulta malgrat la decisió del TC a El Periódico i el sector Duran respon que té l’esperança d’un encaix amb Espanya a La Vanguardia


La Guerra dins d'Unió arriba als mitjans. El secretari d’Universitas, Antoni Castellà, en una entrevista a El Periódico aquest dilluns defensava que Unió ha d’apostar pel sí-sí per “coherència històrica i doctrinal” i es mostrava partidari de fer la consulta resolgui el que resolgui el TC. La resposta del sector Duran ha estat a La Vanguardia aquest dimecres, a través d’una entrevista a la secretària executiva d'Acció Territorial d'UDC i diputada al Congrés, Montserrat Surroca, el sector ambigu d’Unió assegura que encara té l’esperança de trobar un encaix a Espanya i ha fixat "tres línies vermelles" d’Unió: “La legalitat, no ens plantegem una declaració unilateral d'independència i no farem res que ens deixi fora de la UE”.  







Castellà planta cara al sector Duran

Antoni Castellà reclamava la refundació d’Unió argumentant que cal una purificació del partit i alliberar-se “dels sectors influents que ens han apartat dels orígens fundacionals”, en clara referència al sector Duran, i vaticinava que en els propers mesos “veurem com diferents persones d’entorns d’ideologia socialcristiana s’impliquen políticament en la campanya a favor del sí-sí a la consulta i també a favor de la regeneració de la política”.

Un moment complex dins d’Unió

Surroca ha deixat clar que no es considera independentista i ha insistit que el model d'UDC "és el confederal, un pacte d'iguals, de tu a tu, amb l'Estat" i ha recordat que el full de ruta d’Unió té com a finalitat “assolir el ple reconeixement nacional des de la centralitat i no des del radicalisme". Amb tot, ha reconegut estar en un moment complex amb el soci de coalició obviant el problema dins al seva pròpia formació cada cop més evident i profund.