dimecres, 20 d’agost del 2014

#SpanishCorrupció Una empresa armamentista vinculada al ministre de Defensa fa l’agost

Dimecres, 20 d'agost de 2014 10:40 h

L’Exèrcit de Terra adjudica a dit dos contractes de més de tres milions d’euros a una empresa armamentista vinculada al ministre de Defensa Pedro Morenés 










Les portes giratòries a l’administració de l’estat enriqueixen empreses i polítics. El ministeri de defensa ha adjudicat a dit dos contractes de més de tres milions d’euros en total a l’empresa Instalaza SA en la que el ministre de Defensa, Pedro Morenés, va actuar de conseller fins el 2009.

No és la primera vegada en aquesta legislatura  que l’empresa vinculada al ministre, i coneguda per la fabricació de bombes raïm, es beneficia d’una contractació a dit. En el que va de legislatura l’empresa instal·lada a Saragossa ha rebut 16 milions d’euros de l’erari públic i el gruix de la contractació ha estat pel procediment negociat sense publicitat, un sistema opac que la llei es reserva per a circumstàncies puntual,  però que en aquest cas és norma. 


El passat dos d’agost el BOE publicava un crèdit extraordinari per valor de més e 900 milions d’euros per a la “modernització de l’Exèrcit Espanyol”.  En virtut d’un “crèdit extraordinari” que s’ha concedit sense fer soroll, es dedica al pagament d’armament, al BOE s’hi detallen avions, helicòpters i vehicles militars, i fins i tot míssils. Però això no és tot, el crèdit té un “suplement” per valor de 30.560.000 euros en concepte de dietes, subministraments, transports, material d’oficina i altres genèrics.