dijous, 21 d’agost del 2014

Merkel respectarà el resultat de la consulta

Dijous, 21 d'agost de 2014 14:35 h

El catedràtic de filologia romànica a Frankfurt, Til Stegmann, assegura que si els catalans voten el 9N tant la classe política com la ciutadania d’Alemanya "respectaran" el resultat de les urnes


L’argument de Stegman és que això serà així perquè Alemanya, és un país "profundament democràtic", tot i que reconeix que cal fer molta pedagogia perquè el desconeixement fa que moltes vegades les coses "no es vegin com són". El professor apunta que encara existeix molt desconeixement sobre el procés sobiranista i hi ha molta informació poc objectiva perquè molts dels corresponsals alemanys a Espanya estan radicats a Madrid el que "distorsiona moltes vegades la realitat", i destaca la feina que està fent l'ANC per eradicar "els tòpics que venen inculcats des de Madrid". Afegeix que els periodistes alemanys no actuen "amb malícia", però que cal donar-los una visió plural de la qüestió per poder transmetre una informació objectiva. Stegman ha presentat una autobiografia que repassa 40 anys dedicats a la catalanitat Universitat Catalana d'Estiu (UCE), segons informa l’ACN. 

Til Stegmann



Situar el català al mateix nivell que el castellà o e francès

Til Stegmann assegura que una de les coses que més li han costat aquests anys ha estat fer entendre als alemanys que la cultura catalana i la espanyola no són el mateix. "Els últims anys s'ha fet una feina molt important de reciclatge del saber erroni anterior per separar les dues cultures" i que els mitjans de comunicació del país diferenciïn que és català i que és espanyol. Amb tot, Stegmann ha situat el català "al mateix nivell" que el francès o el castellà en el món acadèmic. També ha aconseguit "trencar tòpics" per diferenciar la cultura catalana de l'espanyola i, en els darrers anys, fer pedagogia del procés sobiranista.

El procés projecta Catalunya al món


Una feina, afegeix, que anys enrere era complicada perquè depenia de l'activitat que els catalans projectaven a l'exterior i que en els darrers tres anys s'han multiplicat gràcies a la internacionalització del procés sobiranista. "Abans hi havia una noticia al mes relacionada amb Catalunya als diaris, ara hi ha tres o quatre notícies a la setmana que es publiquen en més de 10 diaris", destaca.


http://www.directe.cat/noticia/363820/merkel-respectara-el-resultat-de-la-consulta