divendres, 1 d’agost del 2014

Junqueras avisa: o consulta, o eleccions anticipades

| Actualitzat el 25/01/2013 a les 09:16h

"Si finalment no podem votar, hi haurà unes eleccions amb un compromís molt explícit", sosté



El president d'ERC, Oriol Junqueras, dimecres al Parlament després de la votació de la Declaració de Sobirania. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que si l'Estat impedeix la celebració d'una consulta per l'autodeterminació malgrat la llei de referèndums aprovada i la llei de consultes que s'aprovarà s'hauran de convocar eleccions. Junqueras ha explicat en una entrevista a 8TV que si cap de les dues fórmules funciona perquè el govern espanyol "continua posant traves" s'hauran de convocar eleccions per "consultar els ciutadans de Catalunya" sobre la independència. "Si finalment no podem votar de cap manera, cosa molt complicada", ha dit, "hi haurà unes eleccions on ens presentarem amb un compromís molt explícit", ha assenyalat.

El líder republicà ha assenyalat que "en democràcia qui pren decisions és la majoria del Parlament", i

ha afirmat que "el principal capital que tenim és la voluntat dels ciutadans". Per Junqueras, si Catalunya no assoleix la independència "el futur que ens espera és l'atur i la ruïna financera".

Junqueras també ha defensat l'acord d'estabilitat amb CiU perquè "si no hi fos estaríem abocats a unes eleccions anticipades". D'altra banda, ha lamentat que el govern espanyol "no és de fiar" perquè "se salta sistemàticament les lleis que aprova".

Sobre les retallades i el pressupost, el dirigent independentista ha aventurat que "no ens agradaran gens" i ha remarcat que "amb deu dies del pressupost de Defensa no hi hauria cap retallada educativa".