dijous, 21 d’agost del 2014

David Fernàndez (CUP): 'L'única via és la desobediència'

Dijous  21.08.2014  11:02

La CUP demana a Mas que convoqui els partits a favor de la consulta per preparar una resposta conjunta si hi ha vet de l'estat. Descarta un govern d'unitat  







El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha afirmat avui a 'L'Entrevista de l'estiu de TV3' que l'única via possible pel 9-N és la desobediència. Així Fernàndez ha defensat que si l'estat porta la llei de consultes o el decret de convocatòria al tribunal constitucional la resposta de país a aquesta prohibició ha de ser 'posar les urnes sí o sí'. 'No ens poden negar la democràcia', ha assegurat, 'els jutges del constitucional no estan per sobre de la legitimitat democràtica' de la consulta, ha explicat Fernàndez.
El diputat de la CUP ha avisat que 'el problema que tindrem abans del 9-N és que ens voldran prohibir la democràcia', i en aquest sentit ha reclamat una resposta de les institucions i la societat en el seu conjunt davant l'estat.

És per això que Fernàndez ha demanat al president de la Generalitat Artur Mas que convoqui els partits a favor de la consulta abans que es produeixi una hipotètica prohibició per part del constitucional, ja que 's'ha de preveure' la resposta. Per la CUP les urnes hi han de ser sí o sí al 9-N, també per ICV o ERC, ha afirmat. Tot i això, el de la CUP ha admès un escenari d'eleccions anticipades, tot i que no és la seva opció.

El que si que ha descartat és formar part d'un govern d'unitat nacional, ja que considera que seria
'inoperatiu'. Ha explicat que no podrien governar des del moment que es parlés de corrupció o retallades, entre altres coses. 'No ens podríem posar d'acord.'

'La CUP ha estat una esmena a les esquerres existents'
Pel que fa a les perspectives electorals de la CUP, Fernàndez assegura que el seu auge o el sorgiment de 'Guanyem Barcelona' i 'Podem' són una mostra del 'fi de règim'. 'Reforça un onada de canvi', ha dit. També ha explicat que la CUP està explorant candidatures àmplies per les municipals perquè 'sumin i multipliquin' aquest canvi en la manera de fer política.

Ara bé, en el cas de Barcelona, Fernàndez ha dit que el setembre començaran els debats i les assemblees als barris i que 'hi seran'. Ara bé, s'ha desmarcat d'ICV --l'altra formació pendent d'incorporar-se en aquesta candidatura, promoguda, entre altres, per Ada Colau--. 'Són còmplices de la situació actual que viu Barcelona', ha dit, 'no podem passar de puntetes en el passat'.
Fernàndez ha explicat que si es vol una candidatura 'rupturista', 'es necessita saba nova', 'no hi pot haver responsables directes' de la gestió que s'ha fet fins ara. 'La CUP ha estat una esmena a les esquerres existents', ha afegit.

Heus ací el vídeo de l'entrevista: http://www.tv3.cat/videos/5213311/David-Fernandez



http://www.vilaweb.cat/noticia/4207822/20140821/david-fernandez-cup-lunica-via-desobediencia.html