dimarts, 22 de juliol del 2014

No tenim a Catalunya ni 1.000 milions d’euros!

Dimarts, 22 de juliol de 2014 05:00 h

Paguem la crisi de Caixa Catalunya i l’estat l’adjudica al BBVA. Un dels bancs amb menys arrelament al país i amb una estructura arcaica es queda una de les entitats més emblemàtiques que havia tingut el país


El BBVA s'ha quedat sis de les nou caixes catalanes que s'han espoliat en els últims anys per la mala gestió. Abans de la crisi hi havia deu caixes a Catalunya. Sis d'elles estaven agrupades a Unnim (Manlleu, Sabadell i Terrassa) i CatalunyaCaixa (Catalunya, Tarragona i Manresa). La Caixa Laietana (que es va integrar en Bankia), Caixa Girona (que va comprar CaixaBank) i la Caixa Penedès (que es va quedar el Sabadell) són juntament amb La Caixa les úniques que no han caigut en mans del Banc Espanyol “expropiat” en el seu dia a l’oligarquia basca. 








Per menys de 1.000 milions d’euros, perdem un patrimoni de molts catalans

Amb aquesta oferta, ridícula en si mateix, el BBVA avui una entitat espanyola i no pas basca és queda una de les joies del malaguanyat model català de caixes. Un cop sanejada amb més de 13.000 milions d’euros de fons públics, bona part d’aquesta xifra pagada des de Catalunya, l’entitat és subhastada i adjudicada al BBVA.

El Frob i el govern espanyol impedeixen qualsevol possibilitat de creació d’una xarxa bancaria catalana

El Frob, propietari del 98,4% de Catalunya Banc conjuntament amb el Fons de Garantia de Dipòsits, ha informat que l'oferta del BBVA per adquirir l'entitat catalana s'ha situat en 1.187 milions d'euros, un xifra que ha superat en 200 milions o que ha estat un 50% per sobre de la segona millor oferta presentada entre els altres dos bancs que han participat a la subhasta: Banc Santander i CaixaBank. L'oferta és per adquirir el 100% de la propietat, tot i que la decisió final es prendrà després de valorar el plec de condicions de l'oferta amb la Comissió Europea, qui podrà limitar l'adquisició al 98,4% en mans del sector públic, cosa que aniria acompanyada "del corresponent ajust del preu" final. Cap possibilitat de fer renéixer un model català de caixes.