dijous, 31 de juliol del 2014

El govern espanyol vol rebaixar els interessos del FLA a canvi de més centralització

Dijous  31.07.2014  21:36

Amb la condició que els diners que s'estalviïn es destinin a pagar proveïdors i reduir el dèficit







El ministre Ultra espanyolista d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat als consellers autonòmics d'Economia que rebaixarà a l'1% els interessos del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) entre l'1 d'octubre de 2014 i el 31 de desembre de 2015. En la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, Montoro també ha dit que ampliaria un any l'amortització i la rebaixa del FLA de 2012.

A Catalunya, la mesura comportarà un estalvi de 700 milions, però el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja ha dit que ve un 'intent de recentralitzar' competències en les condicions que Montoro
vol imposar a canvi de la rebaixa.

I és que la rebaixa queda condicionada al fet que els diners que s'estalviïn es destinin al pagament de proveïdors i a reduir el dèficit, i no pas a assumir despesa corrent. 

Mas-Colell també li ha advertit que Catalunya no compliria l'objectiu de dèficit de l'1% marcat pel govern espanyol i que no podia fer el pressupost per al 2015 perquè amb aquestes condicions hauria de 'reduir' encara més 'la despesa en serveis fonamentals'.