dijous, 24 de juliol del 2014

El govern espanyol ja estudia la DUI

24/07/2014

CONSULTA - DUI

El ministre Margallo resconeix en una resposta a Jordi Xuclà, que estudia els escenaris d'independència


Alèxia L. Ferret

El ministre J.M.García-Margallo

El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, ha reconegut per primera vegada en un escrit que el Govern espanyol ja estudia la DUI. En un document, en resposta parlamentària al diputat de CiU a Madrid Jordi Xuclà, Margallo ha afirmat que s’estan elaborant informes que porten per títol: "Informe jurídic a propòsit del marc jurídico-internacional en cas d'una declaració unilateral d'independència per part de Catalunya".

Aquesta resposta deixa en evidència que el Govern espanyol està preocupat per la situació política a Catalunya i ha començat a estudiar els escenari d'independència, en l'aspecte internacional. El de la DUI no és l’únic informe que les delegacions a l’exterior d’Espanya estan duent a terme. “Conseqüències econòmiques d’una hipotètica independència de Catalunya”, o “Eventual declaració d’independència de Catalunya i el dret internacional: especial referència a la perspectiva de les Nacions Unides”, són alguns dels exemples d'altres informes que s'estan elaborant.





La resposta de Margallo, a la qual ha tingut accés El Singular




Aquesta és la primera vegada que el ministeri de l’Exteriors reconeix públicament que vol combatre la secessió de Catalunya en el terreny internacional, i que deixa de banda l'argument de la inconstitucionalitat. Segons Margallo tots aquests documents, estudis i informes no han suposat cap despesa extraordinària perquè se n'han fet càrrec els serveis del mateix ministeri.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/el_govern_espanyol_ja_estudia_la_dui_102020.php