dimecres, 23 de juliol del 2014

Carlos Fabra passarà quatre anys a la presó

Dimecres  23.07.2014  13:20

El Tribunal Suprem espanyol desestima la petició d'absolució de la defensa de l'ex-president de la Diputació de Castelló




Carlos Fabra


El Tribunal Suprem espanyol ha confirmat la pena de quatre anys de presó per delictes fiscals a l'ex-president de la Diputació de Castelló i del PP provincial, Carlos Fabra. Això vol dir que Fabra, efectivament, haurà d'anar a la presó. El tribunal ha desestimat els recursos que havia presentat la defensa de l'ex-dirigent popular, que en demanava l'absolució, però també del fiscal i de l'advocat de l'estat, que demanaven un augment de la condemna imposada per l'Audiència de Castelló, fins als vuit anys de presó.

Quan hi va haver la primera sentència Fabra va dir que no tenia por d'anar a la presó i que no
demanaria l'indult. També va dir que no tenia prou diners per a pagar la sanció econòmica, que preveu una indemnització a hisenda de gairebé 700.000 euros i una multa pel mateix valor.

El cap de la unitat de suport de l'Agència Tributària a la Fiscalia Anticorrupció, Conrado Caviró, va assenyalar a final d'octubre que l'ex-president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, i la seva dona havien deixat de justificar uns ingressos per valor de 3,2 milions d'euros entre 1999 i 2004.

En la seva declaració judicial en la vista, Conrado Caviró va dir que d'aquesta quantitat, un total de 3,05 milions d'euros varen ser ingressats en efectiu en alguns dels 85 comptes corrents que tenien oberts. El pèrit va assenyalar que hi havia un 'gran desfasament' entre les vendes en efectiu, els premis de loteria i les rendes salarials del matrimoni amb què Fabra justifica aquests ingressos.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4205061/20140723/carlos-fabra-passara-quatre-anys-preso.html