dijous, 31 de juliol del 2014

Alerten del risc de ser tirotejat a les carreteres de l'estat espanyol

Dijous, 31 de juliol de 2014 10:45 h

Un informe realitzat per l'Institut de Seguretat Viària del Motorista alerta de trams de carreteres a l’estat espanyol amb risc de morir per un tret.



 
L'Associació Mútua Motera  alerta del risc de ser tirotejat en una carretera espanyola. Després d'analitzar les vies d’11 províncies en les que s’han trobat senyals de trànsit tirotejades per arma de foc, conclouen que en algunes d'aquestes vies hi ha trams de carreteres on l'ús d'aquesta pràctica és constant i generalitzat.

 En aquesta primera fase de la investigació, les províncies afectades són Càceres, Cantàbria, Granada, Guadalajara, Osca, Lleó, Lleida, Sòria, Toledo, Zamora i Saragossa. L’entitat també denuncia que el Ministeri d'Interior es nega a investigar els fets i alerta del  greu problema de seguretat ciutadana. Només el Servei Català de Trànsit ha escoltat les reclamacions de l'AMM i ha donat instruccions als Mossos d'Esquadra perquè investiguin les incidències.

En total s'han detectat 344 impactes de bala o cartutx


Les carreteres identificades com d'alt risc per als ciutadans,  ja sigui per les zones afectades (carreteres d'especial ús turístic) o per la quantitat d'incidències detectades, com són Granada, Osca, Zamora i Saragossa.




El ministeri de l’Interior passa la pilota a Fomento

Tot i la petició expressa de l'Associació Mútua Motera perquè s'obri investigació i s'adoptin mesures que garanteixin la seguretat dels ciutadans, fins ara, la resposta del Ministeri de l'Interior, no només no preveu aquesta investigació, sinó que la Delegació del Ministeri de l'Interior a Castella Lleó ha vingut a demanar que no se'ls molesti amb aquest tipus de denúncies i s'ha limitat a donar part a les administracions titulars de les vies afectades perquè substitueixin els senyals, amb la consegüent eliminació de les proves que puguin ajudar la necessària investigació dels fets.


http://www.directe.cat/noticia/361255/alerten-del-risc-de-ser-tirotejat-a-les-carreteres-de-l-estat-espanyol